ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ

 

 

Οι οικονομολόγοι μας είναι διαθέσιμοι να σας διοχετεύσουνε τις επικαιροποιημένες μας απόψεις και εκτιμήσεις για διάφορα θέματα, από την κρίση στην ευρωζώνη, στους νέους εμπορικούς διεθνείς ορίζοντες, τους αναδυόμενους κινδύνους και τις νέες ευκαιρίες. Παράλληλα, το εξειδικευμένο προσωπικό μας εμφανίζεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως τα ακόλουθα : BFM Business, Bloomberg TV, CNBC, CNN,  France 24, France Info, der Handelsblatt, Il Sole 24 Ore, Le Figaro, Le Monde,  The Financial Times, The New York Times, The Washington Post και ούτω καθ’ εξής.

 
 
L Subran

Ludovic Subran, Chief Economist and Director for Economic research

O Ludovic είναι Διευθυντής του τμήματος Οικονομικών Ερευνών της Euler Hermes. Αυτό το ξεχωριστό τμήμα εξειδικεύεται σε υψηλού επιπέδου έρευνες σε διάφορες χώρες και τομείς, με σκοπό να παρέχει στους πελάτες μας την καλύτερη γνώση. Πριν προσληφθεί στην Euler   Hermes, ο   Ludovic  προσέφερε  τις  υπηρεσίες  του  από  σημαντικά  ιδρύματα, όπως   το  Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, τα Ηνωμένα  Έθνη  και  η  Παγκόσμια  Τράπεζα. Ο  Ludovic διδάσκει επίσης οικονομικά στο HEC Business School. Κατατάσσεται στους 100 κορυφαίους Γάλλους ηγέτες του αύριο. Ο  Ludovic παρουσιάζει συχνά τις έρευνες της Euler Hermes στους πελάτες και στα μέσα.

 

 

 

Μακροοικονομικές Εκτιμήσεις και Έρευνα κινδύνων ανά χώρα
 
 

Andrew Atkinson

 

Ana Boata

Mahamoud Islam

Andrew Atkinson, Senior Economist for the Middle East and Africa

Ο Andrew κατοικεί στο Λονδίνο. Ξεκίνησε να εργάζεται στην Euler Hermes το 2004, μετά από μία εξέχουσα καριέρα στη διεθνή τραπεζική. Για το περισσότερο μέρος της καριέρας του ως οικονομολόγος, έχει απασχοληθεί με την ανάλυση των κινδύνων ανά χώρα, ιδιαίτερα με αυτούς που αφορούν την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, επισκεπτόμενος συχνά αυτές τις περιοχές. Ο Andrew είναι επίσης υπεύθυνος σε μία από τις κύριες οικονομικές εκδόσεις μας : Weekly Export Risk Outlook.
 

Ana Boata, Economist for Europe

Η Ana εισήλθε στην Euler Hermes το 2012  από τον Τραπεζικό τομέα, όπου εργάστηκε ως οικονομολόγος για τη Νότια Ευρώπη και τη Γαλλία. Στην Euler Hermes είναι υπεύθυνη σε θέματα βραχυπρόθεσμων οικονομικών προβλέψεων για τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Απασχολείται επίσης με την παρακολούθηση των δημοσίων πολιτικών και την επίδρασή τους στην τροχιά ανάπτυξης, καθώς επίσης και με θέματα διακυβέρνησης της ευρωζώνης.
 

Mahamoud Islam, Economist for Asia

Ο Mahamoud ξεκίνησε να ασκεί τα καθήκοντά του στην Euler Hermes από το 2010 ως οικονομολόγος για τις χώρες του ΟΟΣΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Πριν εργασθεί στην Euler Hermes, ο Mahamoud απασχολήθηκε  στον Τραπεζικό κλάδο, στο Παρίσι. Αυτή τη στιγμή είναι περιφερειακός οικονομολόγος για την Ασία και τον Ειρηνικό και υπεύθυνος ανάλυσης σε θέματα μακροοικονομικής και κινδύνων ανά χώρα. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στους τομείς της ποσοτικής ανάλυσης, της δημόσιας πολιτικής και του διεθνούς εμπορίου.
 

Manfred Stamer

 

Dan North

 

Manfred Stamer, Senior Economist for Emerging Europe

Ο Manfred κατοικεί στο Αμβούργο. Έχει εστιάσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του στην αναδυόμενη Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Euler Hermes Germany το 1998 ως οικονομολόγος στο Τμήμα Marketing. Το 2003 εργάστηκε στο Τμήμα Αξιολόγησης Κινδύνων και έπειτα εισήλθε στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών, προκειμένου να αξιολογεί τους κινδύνους των χωρών της αναδυόμενης Ευρώπης και της αναδυόμενης Ασίας. Ο Manfred επιβλέπει επίσης τη μεθοδολογία της Euler Hermes για την αξιολόγηση των κινδύνων ανά χώρα.
 

Dan North, Senior Economist for North America

Ο Dan είναι οικονομολόγος για θέματα που αφορούν τις Η.Π.Α. και τον Καναδά και κατοικεί στους Owings Mills, στο Maryland. Ο Dan εργάζεται στην  Euler  Hermes  North  America    από     το    1996, χρησιμοποιώντας μακροοικονομικές και ποσοτικές αναλύσεις με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου κινδύνου. Ο Dan έχει εμφανιστεί σε αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες ως κύριος ομιλητής σε εμπορικά μέλη, σε εταιρίες διαχείρισης πιστώσεων, καθώς επίσης και σε συχνές συναντήσεις με πελάτες και υποψηφίους πελάτες σε όλη τη Βόρεια Αμερική.
 
 

Έρευνα Κλαδικών Τάσεων και Προβλέψεις Επισφαλειών
 
 

 Maxime Lemerle

 

 Yann Lacroix

Maxime Lemerle, Head of Sector and Insolvency Research

Ο Maxime προσελήφθη στην Euler Hermes το 1993 ως credit analyst για την Euler Hermes France, με ειδίκευση στον κλάδο των τροφίμων και της λιανικής. Στη συνέχεια, απασχολήθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών το 1999, εστιάζοντας αρχικά σε κλαδικές και αργότερα μακροοικονομικές αναλύσεις, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ομάδας διεξαγωγής παγκόσμιων οικονομικών προβλέψεων.  Ο Maxime συντονίζει αυτό το διάστημα κλαδικές έρευνες, καθώς και έρευνες σε θέματα επισφαλειών, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος για τις αξιολογήσεις των κινδύνων ανά κλάδο. 
 

Yann Lacroix, Sector Advisor for Automotive and Steel

Ο Yann προσελήφθη στην Euler Hermes το 1988 ως credit analyst. Από τότε έχει αναλάβει διοικητικές θέσεις σε διάφορα Τμήματα ανάλυσης Περιφερειακών Κινδύνων σε όλη τη Γαλλία. Διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης ειδικών κινδύνων στην Euler Hermes France, πριν απασχοληθεί στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών. Έχει εξειδικευτεί στη χρηματοοικονομική των επιχειρήσεων. Τέλος, ο Yann εμφανίζεται συχνά στα Γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Bruno Goutard

Bruno Goutard, Sector Advisor for Agrifood and Air Transportation

Ο Bruno ξεκίνησε την καριέρα του ως credit analyst. Απασχολήθηκε στην Euler Hermes France ως underwriter στο Τμήμα Αξιολόγησης Κινδύνων. Από το 2009 έως το 2013 τοποθετήθηκε στις Η.Π.Α., παρέχοντας αναλύσεις για τους παγκόσμιους κλάδους και για συγκεκριμένες βιομηχανίες των Η.Π.Α. Ο Bruno ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις αγορές εμπορευμάτων και τον κλάδο της λιανικής. 
 
Marc Livinec

Marc Livinec, Sector Advisor for Chemicals, Pharmaceuticals and Energy

Ο Marc ξεκίνησε την καριέρα του στη θυγατρική της Euler Hermes στη Γαλλία ως οικονομικός αναλυτής μέχρι το 2005. Απασχολήθηκε στη συνέχεια στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών, παρέχοντας προηγμένη γνώση στους τομείς των χημικών και της φαρμακευτικής. Ο Marc είναι επίσης σύμβουλος σε θέματα ενέργειας για τον Όμιλο Euler Hermes.
 

Didier Moizo

 

Didier Moizo, Sector Advisor for IT, Electronics and Construction

Ο Didier άρχισε την καριέρα του το 1984 ως Corporate Relationship Manager και έχει εργαστεί σε διάφορους οικονομικούς οργανισμούς, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε την απασχόλησή του στην Euler Hermes το 1991, ως underwriter. Ο Didier έχει επίσης συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της βάσης δεδομένων της Euler Hermes αναφορικά με τους κινδύνους, στο Βέλγιο και τη Γαλλία, πριν αναπτύξει τις δραστηριότητές του στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών το 2004. 

Υποστήριξη

 
Martine Benhadj
 

Martine Benhadj, Graphic designer

Η Martine είναι υπεύθυνη για όλες τις εκδόσεις του Τμήματος Οικονομικών Ερευνών. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Euler Hermes  το 1973, απασχολούμενη στο Τμήμα Αξιολόγησης Κινδύνων. Με επιτυχία συνέχισε την απασχόλησή της στο τμήμα Ζημιών και Εισπράξεων και στο τμήμα Accounting, πριν αναπτύξει τις δραστηριότητές της στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών. Το 2013, συνέβαλε αποτελεσματικά στο επαναλανσάρισμα των προϊόντων του Τμήματος.
 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
DOWNLOAD FILES WHAT'S MORE...